Belföld

„Karácsony kérje ki a budapestiek véleményét a sebességkorlátozásokról”

Példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely főpolgármester. A járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot - írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben Láng Zsolt 

„Karácsony kérje ki a budapestiek véleményét a sebességkorlátozásokról”
Fidesz: Példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ennek értelmében kidolgoztatná és 2021-től bevezetné a 70-km/h-ás sebességhatárok megszüntetését a budapesti gyorsforgalmi és autópálya bevezető utakon, az összes többi fővárosi közúton és utcán pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség.

„Arra kérjük, hogy mutassa be a döntésének racionalitását, a rendelkezésére álló hatástanulmányokat és szakértői állásfoglalásokat, az intézkedések várható eredményét!”

Karácsony Gergely a kampányában sokszor megígérte, hogy párbeszédet folytat majd a lakossággal Budapest aktuális kérdéseiről és kikéri véleményüket konkrét projektek esetében. Most mégis a budapestiek feje felett, egyedül tervez egy ilyen horderejű koncepciót kidolgoztatni és bevezettetni, bármilyen társadalmi egyeztetés vagy hatástanulmány nélkül - írta a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Kiemeli, hogy ha Karácsony Gergelynek valóban fontos a részvételiség, itt az idő, hogy megkérdezze a budapestieket, ők valójában mit szeretnének.  

„Arra kérjük a főpolgármestert, hogy vegye komolyan a kérdést és az intézkedéscsomag elfogadása előtt tegye lehetővé a budapestiek számára, hogy véleményt nyilváníthassanak a mindennapi életüket ilyen jelentősen befolyásoló ügyben.”

Kapcsolódó írásaink