Belföld

Menczer: Szabó Tímea nem áldozat, hanem tettes

Szabó Tímea hiába próbálja azt sugallni, hogy ő az áldozat, valójában ő az elkövető, aki a budapesti román nagykövettel együtt magyarellenes tevékenységet folytat, az áldozatok pedig a határon túli magyarok - jelentette ki szombaton a Facebookra feltöltött videójában Menczer Tamás.

Menczer: Szabó Tímea nem áldozat, hanem tettes
Menczer Tamás
Fotó: MH

A történet előzménye - amiről mi is írtunk - hogy a kormányt hétfőn a külhoni magyaroknak nyújtott vírusvédelmi segítség miatt támadott Szabó Tímeát védelmébe vette a Románia magyarországi nagykövete. 

Erről Szijjártó Péter külügyminiszter tett közzé egy bejegyzést szombaton délelőtt a Facebookon. A tárcavezető úgy fogalmazott: „Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben”. 

Hozzátette: A határon túl élő magyarok a magyar nemzet részét képezik, ezért mi a jövőben is pontosan úgy fogjuk őket segíteni, mint ahogy tettük eddig is.

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára szombat délutáni videójában elmondta: Szabó Tímea reagált Szijjártó Péter posztjára. Az ellenzéki politikus kijelentette, ő nem támadta a határon túli magyarokat, ebben a történetben ő az áldozat, mert őt támadják.

Objektum doboz

Menczer Tamás erre úgy válaszolt: „Ilyen az, amikor egy liberális kifordítja a valóságot, ugyanis a liberálisoknál szabadon eldönthető, ki a tettes és ki az áldozat”.

Menczer Tamás szerint a valóság azonban az, hogy Szabó Tímea egy tettes, egy elkövető, aki a budapesti román nagykövettel együtt magyarellenes tevékenységet folytat, az áldozatok pedig a külhoni magyarok. Járvány idején össze kellene fogni, de magyarellenes emberekkel nem lehet - zárta mondanivalóját az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink