Belföld

Hollik: Karácsony Gergelynek be kellene tartania a törvényeket!

Karácsony Gergely főpolgármesternek be kellene tartania a törvényeket, mert emberéletek függenek az intézkedéseitől - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Budapesten a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik: Karácsony Gergelynek be kellene tartania a törvényeket!
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Hollik István megdöbbentőnek és szomorúnak nevezte, hogy a Pesti úti idősotthonban a fenntartásért felelős fővárosi önkormányzat nem biztosította az orvosi jelenlétet, noha erre törvény kötelezi.

Az intézmény emiatt a járvány legfőbb gócpontjává vált az országban, csaknem 500 lakójának több mint a fele elkapta a betegséget, és több tucatnyian meg is haltak emiatt. A hiányosságot a kormányhivatali ellenőrzések több alkalommal is igazolták, miközben a főpolgármester ennek folyamatosan az ellenkezőjét állította - tette hozzá.

A járványveszély miatt különösen fontos volna, hogy Karácsony Gergely betartsa a törvényeket, és ne a közösségi oldalán üzengessen, meg dokumentumokkal hozakodjon elő - hangsúlyozta Hollik István.

Újságírói kérdésre válaszolva a kormánypárti politikus eredményesnek nevezte az országos védekezést. Mint mondta, a magyar intézkedések hatékonyságát a nemzetközi adatok is megerősítik, hiszen belföldön a járvány mostanáig lényegesen kevesebb halottat követelt a lakosságarányos európai átlagnál.

Hollik István erre hivatkozva hangulatkeltésnek nevezte Szabó Tímea kijelentését is a magyarországi járványhelyzetről. A Párbeszéd képviselője hazudott, amikor azt állította, hogy a magyar halálozási arány világviszonylatban is a legmagasabb - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink