Belföld

Újabb ellenőrzés erősítette meg: nincs orvos a Pesti úti idősotthonban

Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzés erősítette meg, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban - tudatta a fővárosi kormányhivatal pénteken lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Újabb ellenőrzés erősítette meg: nincs orvos a Pesti úti idősotthonban
A Pesti úti idősek otthona
Fotó: pestiut.hu

Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartott a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amelyek megerősítették, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a gondozottak mellett.

"Ezen a héten összesen öt helyszíni ellenőrzés volt, abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem" - olvasható a kormányhivatal közleményében.

A Fővárosi Kormányhivatal ezért ismételten megismétli álláspontját, mely szerint a folyamatos orvosi ellátás hiánya igen aggasztó egy olyan idősotthonban, amely járványgócponttá vált, és most is 58 fertőzött idős ember tartózkodik ott.

A kormányhivatal észrevételeit az országos tisztifőorvos felé is jelezte, aki korábban folyamatos orvosi ellátásra kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot és jelenleg is vizsgálatot folytat az idősotthon kapcsán.

"Ahogy jeleztük, törvényben előírt főállású orvost egyetlen alkalommal sem találtunk az intézményben, sőt főállású orvosi szerződésről sem tudunk továbbra sem. A két szerződött nem főállású, »beugró« háziorvosok közül egyik valóban otthoni karanténban van (bár az intézmény vezetőjének jelzése szerint, a karantén előtt sem járt be az intézménybe), de a másik (április 13-án szerződött) háziorvos is csak egyszer - csütörtök délután - volt jelen az eddigi ellenőrzések alkalmával, miután már négy ellenőrzésen is megállapítást nyert, hogy nem volt ott" - emeli ki a kormányhivatal közleménye.

Kapcsolódó írásaink