Belföld

Kozma Imre atya a nemzeti régiókról szóló petíció aláírására buzdít

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke támogatja a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését és támogatásra buzdít.

Kozma Imre atya a nemzeti régiókról szóló petíció aláírására buzdít
Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kozma atya emlékeztet arra, hogy május 7-éig van szükség egymillió aláírás összegyűjtésére, ezért is kér minden magyar embert, hogy a www.irdala.hu weboldalon vagy a www.nemzetiregiok.eu címen szignálja a petíciót.

„Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja! Minden kattintás mentőöv! - fogalmaz Kozma Imre. - A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek. Európa igazai segítségét várják. Mi, magyarok a Trianon-Diktátum 100. évfordulóján, elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel. Csak egy kattintás és életeket ment!”

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei - köztük a határon túli magyarok - megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom