Belföld

Karácsony rendeletei közül a legtöbbnek köze sincs a járványhoz

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője listát mutatott be arról, milyen rendeleteket alkotott meg Karácsony Gergely, kihasználva a veszélyhelyzeti felhatalmazást.

Karácsony rendeletei közül a legtöbbnek köze sincs a járványhoz
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

Farkas Örs azt írja Facebookon:

Kinek mi a fontos...
Karácsony Gergely március közepe óta egy személyben, rendeleti úton vezeti a fővárost. Ez idő alatt mindösszesen 11 rendelet született: 
• 1 szól a cégvezetők fizetéséről és prémiumáról
• 1 szól rendelet hatályon kívül helyezéséről
• 3 érinti a költségvetési és beszerzési eljárásokat
• 3 szól a Margitsziget hétvégi lezárásáról
• 1 szól az egészségügyi dolgozók ingyenes parkolásáról, (amely azóta a Kormány döntése értelmében mindenkire egyaránt vonatkozik, így teljesen felesleges)
• 1 szól a kötelező maszkviselésről
• 1 szól az előszűrési szabályzásról és érinti a költségvetést.
Ma a Főpolgármester közzétette a következő rendes (de igazából meg nem tartandó) közgyűlés meghívóját, amely itt elérhető: http://service.einfoszab.budapest.hu/api/dvd/163558.
Itt a 21 napirendi pontból 1 szól a koronavírus elleni védekezésről.
Van még kérdés?

A listából és a következő közgyűlés napirendi pontjaiból egyértelműen látszik, hogy gyakorlatilag minden fontosabb a balliberális főpolgármesternek, mint a koronavírus elleni védekezés.

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom