Belföld

Hollik: A haza védelmében nincsenek pártszínek

A haza védelmében nincsenek pártszínek! Sajnos, az ellenzék mégsem az összefogást, hanem a széthúzást és a rémhírterjesztést választotta - közölte Hollik István a közösségi médiában pénteken közzétett posztjában.

Hollik: A haza védelmében nincsenek pártszínek
Hollik István: A haza védelmében nincsenek pártszínek!
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Fidesz kommunikációs igazgatója a videóban beszámolt arról: sokan mondják és írják neki, hogy most nem a politikai viták idejét éljük.

„Egyetértek velük. Szerintem is csak úgy győzhetjük le a járványt, ha összefogunk” - szögezte le Hollik, aki szerint azonban az elmúlt napok azt bizonyították, hogy az ellenzék nem így látja a dolgokat.

„Ők folytatják a politikai támadásokat, mintha mi sem történt volna. Lelkük rajta, ők tudják, mit csinálnak. De ha már kritizálnak, legalább vegyék figyelembe a valóságot” - mutat rá Hollik.

„Az elmúlt napok azt bizonyították, hogy ez nem sikerült nekik” - mutat rá Hollik, felsorolva három olyan ellenzéki állítást, amelyekről kiderült, hogy közük sincs a valósághoz.

Megemlítette, hogy több ellenzéki képviselő folyamatosan kevesli a tesztek számát Magyarországon, noha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányelveit tiszteletben tartva folyik hazánkban a tesztelés, mi több, háromszorosan tőlteljesítjük a WHO elvárásait.

Egy másik olyan ellenzéki állítás, amelynek köze nincs a valósághoz, a koronavírushoz kapcsolódó halálozási ráta hazánkban, noha a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy jóval az uniós átlag alatt van ebben a mutatóban.

Harmadikként Hollik a Pesti úti idősek otthonának ügyét említette, ahol Karácsony Gergely folyamatosan eltolja magától a felelősséget és azt állítja, az otthonban végig volt és most is van orvos az intézményben. „Ezzel szemben a valóság az, hogy a budapesti kormányhivatal az elmúlt két napban háromszor tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést az otthonban és egyszer sem volt jelen orvos” - mutatott rá Hollik.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink