Belföld

Gyereket a magasba!

Online akció figyelmeztet a család értékére

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom április 29-én 11 órakor ismét megrendezi a tavaly rengeteg családot megmozgató, Gyereket a magasba! elnevezésű akcióját. Az előző évben több mint tízezren vettek részt a kampányban, és emelték fel gyereküket egy időben, jelezve, hogy a gyerek a legnagyobb érték, amit az élet adhat.

Gyereket a magasba!
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kialakult járványhelyzetre tekintettel idén nincs mód családi napok keretében megrendezni a programot, ezért az internetre helyezték át az eseményt. A résztvevőket arra kérik, hogy az online akció keretében emeljék magasba gyermeküket, mutassák meg szeretteiknek, hogy a távolság ellenére is mellettük vannak. A civil szervezet felkért ismert közéleti személyeket is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Így mások mellett Mádai Vivien és Takács Bence tévés műsorvezetők, Kiss Ramóna színésznő és Lékai Máté válogatott kézilabdázó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Szirányi Bence válogatott jégkorongozó is részt vesz az akcióban. A nagy gyerekemeléshez bárki könnyen csatlakozhat, elég feltölteni az otthoni gyerekemelésről készült fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereket­amagasba hashtaggel.

Az esemény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, aki egyébként ismét elindította a Szerelem tanösvényt. A szerzetes közösségi oldalán több állomáson keresztül mutatja be mindennap 11 órától, mennyire fontos a megfelelő párválasztás. Szeretné, ha a felnövekvő generációk gyermekeiket felelősen vállaló, stabil családot alapítanának, olyanokat, amelyeknek nincs szükségük gyermekvédelmi menhelyekre, „sebeket foltozgató” szakemberekre. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány megteremtője sok fiatalt adott össze, úgy véli, hogy a szerelem hegyeket megmozgató, valóságos erő, amelyről a fizikusok keveset tudnak. Szerinte ez az engergia nemcsak létezik, de képes az embert a létének egy gazdagabb, magasabb szintjére emelni.

Kapcsolódó írásaink

A család erőforrás, a gyerek pedig érték

ĀA kormány a családtámogatási rendszerrel a megbecsülését közvetíti az idősebb generációk felé, és a jövő biztonságát mutatja meg a fiataloknak – mondta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke