Belföld

Alapjogokért: Ismét hazudott a balliberális sajtó

 A CNN egyik legismertebb televíziós személyisége Christiane Amanpour élő adásban bukott le azzal, hogy olyan dolgokat állított a magyar veszélyhelyzetről, amelyek egész egyszerűen nem igazak - derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb elemzéséből, a Központinfóból.

Alapjogokért: Ismét hazudott a balliberális sajtó
Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője
Fotó: Youtube

Az Alapjogokért videója emlékeztet, hogy a CNN egyik sztárriportere, Christiane Amanpour azt állította élő adásban: a magyar Országgyűlést bezárták. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nevetve cáfolta az újságírót, mondván, hogy csak ő maga öt alkalommal szólalt fel egyetlen héten ugyanabban az állítólagosan bezárt Országgyűlésben.

„A probléma az, hogy a CNN milliós nézettségű műsoraiban napokig olyan képet festettek hazánkról, miszerint de facto megszűnt a demokrácia, ezeket a »fake news-eket« pedig azóta sem helyesbítették” - mutat rá Párkányi Eszter, az Alapjogokért elemzője, hozzátéve: az már csak „hab a tortán, hogy a liberálisok kedvencének botrányos beégéséről a magyar ellenzéki sajtó is lapított”.

Az Alapjogokért kiemeli: a CNN esete nem egyedi, a balliberális sajtó az elmúlt hetekben számtalan hazug cikket közölt a magyar veszélyhelyzetről. Beállt a sorba a The Guardian, amely szerkesztőségi cikkben „kelt ki magából, miszerint a koronavírus-törvénnyel Orbán Viktor magához ragadott minden hatalmat”. Az Alapjogokért szerint a The Guardiant nem érdekli, hogy ez hazugság.

Az Alapjogokért arra is felhívja a figyelmet, hogy a balliberális média sokszor le sem közli a magyar kormány reagálásait az őt érő kritikákra. „Így járt Vagra Judit igazságügyi miniszter is, akivel az Euronews készített interjút, amelyet azonban nem adott le” - mutat rá az elemzés, hozzátéve: „valamilyen véletlen folytán ugyanakkor a Cseh Katalin momentumos EP-képviselővel készített interjú adásba kerülhetett”.

Az Alapjogok elemzése szerint „a Magyarországról terjedő hazugságok nagy részét a külföldi újságírók nem maguktól találják ki, azokat magyar barátaik adják a szájukba”.

„A balliberális médiumok hálózatban működnek” - hívja fel a figyelmet az Alapjogokért, amely ismételten figyelmeztet mindenkit, hogy ne higgyen a balliberális fake news-gyáraknak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom