Belföld

A Századvég visszautasítja a jogi szakértője elleni politikai vádakat

A Századvég elutasítja az ifj. Lomnici Zoltán ért politikai vádakat és meg fogja védeni az alkotmányjogász jó hírnevét - olvasható az alapítvány csütörtöki, lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Századvég  visszautasítja a jogi szakértője elleni politikai vádakat
Ifj. Lomnici Zoltán
Fotó: MH

A Századvég Alapítvány soha nem titkolta véleményét Soros Györgyről, a külföldről finanszírozott szervezetekről, NGO-król, a külföldről pénzelt pártokról, vagy éppen politikusokról, illetve arról, hogy nevezettek milyen veszélyt jelentenek Magyarország nemzeti szuverenitására - mutat rá a kommüniké.

„Soros Györggyel politikai vitánk van, mert a nyitott határok és a migráció legnagyobb támogatója, a drogliberalizáció pártolója, az általa finanszírozott NGO-k Magyarországon, a közvéleményben »börtönbiznisznek« nevezett erkölcstelen perek elindítói és ötletgazdái. Álláspontunk szerint Soros György és szervezetei nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági kockázatot jelentenek Magyarországra és más nemzetállamokra. Ugyanezt a véleményt fogalmaztuk meg a milliárdos nemzeti valutákat érintő, pénzügyi spekulációs tevékenységével kapcsolatban is” - emeli ki a közlemény.

A Századvég emlékeztet, hogy ifj. Lomnici Zoltán, az Alapítvány jogi szakértője az M1 közszolgálati csatornán április 8-án azt nyilatkozta, hogy a feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás érte a forintot. Hozzátette, a külső támadásra utal az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank korrekciós beavatkozásként kamatemelést hajtott végre, ami végül hozzájárult a magyar fizetőeszköz erősödéséhez.

„Ennek nyomán Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a forint elleni külső támadásra utaló kijelentés megalapozott volt-e, vagy rémhírterjesztés. A Legfőbb Ügyész ezt követően rámutatott, hogy Vadai írásbeli választ igénylő kérdése a hatályos jogszabályok szerint feljelentésként értékelhető, ezért azt a Legfőbb Ügyészség a Budapest III. kerületi Redőkapitánysághoz továbbította. Mellesleg a jogász végzetségű országgyűlési képviselő bizonyára tisztában volt azzal, hogy lépésének milyen jogkövetkezményei lesznek” - összegezte a Századvég, amely kiemeli: az Alapítvány osztja jogi szakértőjének álláspontját a forint elleni külső támadás kockázatainak vonatkozásában, ezért is határozottan visszautasítja a munkatársa elleni politikai támadást.

„Az is köztudott, hogy Soros György külső, nemzetállami fizetőeszközöket érintő spekulációs tevékenysége nem újkeletű, 1988-ban Franciaország, 1992-ben az Egyesült Királyság, 1997-ben pedig Malajzia, Thaiföld és Dél-Korea fizetőeszközeinek árfolyama omlott össze Soros támadásai miatt, a spekuláns OTP Bank elleni akciói is széles körben ismertek. 2002-ben Franciaországban Sorost jogerősen elítélte a bíróság bennfentes kereskedelem miatt” - emlékeztet a Századvég.

Ahogy arra a Project28 közvélemény-kutatásai is rávilágítottak, az európai társadalmakban egyre többen nem értik és tartják elfogadhatatlannak, hogy valaki, aki elképzelhetetlenül nagy vagyonra tett szert, ezen az alapon a törvények fölött állhat és mindenféle jogkövetkezmények nélkül oly módon avatkozhat bele más emberek, közösségek, akár egész országok életébe, amiért egy átlagembernek a törvények és a hatóságok teljes szigorával kellene szembenéznie - teszi hozzá a kommüniké.

„A jelenlegi politikai támadás egyértelművé teszi, hogy a Soros Györgyöt támogató baloldali politikai erők csak addig védelmezik a szólás és véleményszabadságot, amíg az az ő érdekeiket szolgálja. A kétségbeesés motiválja azokat, akik politikai elemzőket, kommentátorokat jelentenek fel, ahelyett, hogy tisztességes érvekkel védenék meg az igazukat. A DK képviselője a radikális baloldalra jellemző módon a vita, az érvelés helyett a feljelentést választotta” - hangsúlyozza a Századvég, amely elutasítja az ifj. Lomnici Zoltán ért politikai vádakat és meg fogja védeni az alkotmányjogász jó hírnevét.

Kapcsolódó írásaink