Belföld

Vizsgálat indult a BKK-nál szexuális zaklatás miatt

Tájékoztatást kérünk a BKK-nál történt zaklatásról - írta lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Vizsgálat indult a BKK-nál szexuális zaklatás miatt
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Sajtóinformációk szerint a BKK egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát - írja a politikus.

Kiemeli, hogy a Fidesz álláspontja világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. A hírek alapjan felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is tisztázásra vár.

  1. Igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa?
  2. Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát?
  3. A főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi?
  4. Tettek-e rendőrségi feljelentést a ügyben?
  5. Indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban?

Zaklatási ügy miatt indult vizsgálat a a BKK-nál a cég projektvezetője ellen – írta meg a Magyar Nemzet. Információjuk szerint, Nagy Zsolt, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert. A lap szerint Nagy Zsolt közeli viszonyban van Varga Ivett-tel, a BKK év elején kinevezett vezérigazgatójával.

Kapcsolódó írásaink