Belföld

Politikai sárdobálásba kezdett a DK-s rákospalotai polgármester

„Március 17-én megállapodtunk a XV. kerületi baloldallal, hogy a járvány alatt nem folytatunk politikai vitákat. A Fidesz–KDNP frakció ehhez tartotta magát. Németh Angéla (DK) polgármester azonban nem tartotta be a megállapodást, folyamatosan politikai támadást folytat ellenünk” – írta szerdán Facebook-bejegyzésében Lehoczki Ádám, Rákospalota képviselő-testületének kormánypárti frakcióvezetője.

Politikai sárdobálásba kezdett a DK-s rákospalotai polgármester
Cserdiné Németh Angéla
Fotó: MTI

A formálisan független, ám a DK által jelölt Németh Angéla polgármester közösségi oldalán „kicsinyes politikai játszmákat” emleget. Egyik bejegyzésében a kerületet irányító koalíció minden pártját felsorolta, mi mindent tettek a járvány hatásainak enyhítése érdekében, majd a kormánypártokra utalva hozzáfűzte: „kitalálják-e, hogy kik hiányoznak a képről?”

Egy másik bejegyzésében a háztartásoknak kiosztott két maszkról számolt be, megjegyezve, „ők (a Fidesz–KDNP képviselői) nem kívántak élni a lehetőséggel, saját útjukat járják.”

Azt is szóvá tette a DK-s politikus, hogy az országos védekezéshez történő hozzájárulásuk „helyben hiányozni fog”. Ezekkel szemben a valóság az, hogy a polgármester elfogadta a Fidesz–KDNP frakció azon javaslatát, hogy egymilliárd forintos keretet hozzon létre az önkormányzat a járvánnyal szembeni védekezésre.

Ezen kívül azonban a polgármester mindent elutasított. Így azt a kormánypárti javaslatot is, hogy átmenetileg függessze fel az önkormányzati lakásban élők bérleti díjának fizetését. Nemet mondott Németh Angéla a nem önkormányzati lakásban élők lakhatási- és rezsitámogatására és a nem lakás célú önkormányzati ingatlanoknál a kisvállalkozások bérleti díjának felfüggesztésére is. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink