Belföld

Fidesz: A baloldal összefogás helyett most is csak a kormányt támadja

Azok a Gyurcsányék és szocialisták beszélnek kudarcos gazdaságvédelemről, akik kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, duplájára emelték a munkanélküliséget és az volt a válságkezelési módszerük, hogy adót emeltek, megszorításokat hajtottak végre - reagált a Fidesz az MSZP és a DK-s Molnár Csaba hétfői közleményeire.

Fidesz: A baloldal összefogás helyett most is csak a kormányt támadja
Molnár Csaba kudarcnak nevezte a kormány válságkezelési intézkedéseit, miközben pártjának vezetője, Gyurcsány Ferenc kormányfőként tönkretette a magyar gazdaságot
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az MSZP délelőtti közleményében kudarcnak nevezte a kormány gazdasági mentőcsomagját. A szocialisták szerint a kormány túlbonyolított folyamaton keresztül nyújt túlságosan kevés támogatást, amit csak nagyon kevesen tudnak igénybe venni.

A Demokratikus Koalíció a szocialistákhoz hasonlóan kritizálta a mentőcsomagot. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke kijelentette, az intézkedések alkalmatlanok a munkahelyek és a gazdaság védelmére. A Gyurcsány-párt ezért felszólította a kormányt, hogy ne kiegészítse a két héttel korábban bejelentett gazdaság- és munkahelyvédelmi tervet, hanem alkosson helyette újat.

A Fidesz reakciójában úgy fogalmazott: a baloldal mintha a vírusnak drukkolna, ami egyre több embert betegít meg és egyre több munkahelyet fenyeget. Összefogás helyett mégis csak azzal vannak elfoglalva, hogy politikai támadásokat indítson a kormány ellen.

A nagyobbik kormánypárt hozzátette, hogy most egyszerre van szükség rendkívüli egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekre is, a baloldal mégsem szavazta meg a veszélyhelyzet kezeléséhez szükséges törvényt és intézkedéseket.

„Most pedig azok a Gyurcsányék és szocialisták beszélnek kudarcos gazdaságvédelemről, akik kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, duplájára emelték a munkanélküliséget és az volt a válságkezelési módszerük, hogy adót emeltek, megszorításokat hajtottak végre, eladósították az országot, a családokat és a vállalkozásokat” - írta a Fidesz.

A kormány ezzel ellentétes válságkezelést választott, és a kormánypártok támogatják a gazdaság ösztönzését, a munkahelyek és a családok védelmét, az adócsökkentéseket, valamint a bajba jutott vállalkozások és szektorok támogatását - zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink