Belföld

A járványügyi helyzettől függ az idei érettségik időpontja

Komoly kihívás az érettségi megszervezése a naponta változó vírusügyi kihívások közepette címmel osztott meg videót Magyarország Kormánya a Facebookon.

A járványügyi helyzettől függ az idei érettségik időpontja
Maruzsa Zoltán: Amennyiben indokolt, csúsztatható az érettségi időpontja
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A videón Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arról beszél, hogy a tanulóknak, a pedagógusoknak, a szülőknek és a közigazgatásban dolgozóknak egyaránt nagy feladat az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése. Csak együtt sikerülhet! - hívja fel a figyelmet.

A kormány kitalálta az érettségi vizsgák legbiztonságosabb lebonyolításának módját, csak írásbeli vizsgák lesznek és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést.

Az államtitkár kiemeli, az idei érettségik nem biztos, hogy a jelenleg kijelölt május 4-én startolnak, ha a járványügyi helyzet miatt szükséges, változtatni fognak a dátumon.

Objektum doboz

Múlt héten Hiller István, az MSZP oktatáspolitikusa Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón támogatásáról biztosította a kormányt az ügyben. Elmondta, helyesnek tartják és üdvözlik, hogy a kormány elfogadta, hagyományos módon nem lehet érettségit tartani, a legtöbb esetben csak írásbeli vizsgák lesznek. Ugyanakkor szorgalmazta, a kormány és az oktatási kormányzat minden helyzetre készüljön fel, így például arra is, hogy más módon ismerik el a tanulmányi eredmények lezárását.

Kapcsolódó írásaink