Belföld

Undorító stílusban gyalázza a Fidesz-szavazókat az SZDSZ volt kampányfőnöke

A Népszava szombati számában megjelent irományával már-már Bangóné patkányozását idéző mélységekbe süllyed Bruck Gábor, az SZDSZ és Demszky Gábor egykori kampánytanácsadója, aki minősíthetetlen stílusban gyalázza a Fidesz szavazóit és a vidéki embereket.

Undorító stílusban gyalázza a Fidesz-szavazókat az SZDSZ volt kampányfőnöke
Bruck Gábor minősíthetetlen stílusban gyalázta a kormánypárti szavazókat
Fotó: atv.hu

Az Alapjogokért Központ sajtószemléjében idéz néhány gondolatot az írásból, ezeket vesszük most át mi is csak szemléltetésként:

  • „Ami felizgatja és egyben tartja Orbán 2,5 millió szavazóját, az az >>őrület<<.”
  • „Orbán szavazóinak a többsége elszigetelten, bezárva él, leginkább vidéken, és úgy száz év választja el őket Európától.
  • A vidéki fideszes szavazó „azt mondja, hogy az én világom ez a falu. Ez a 300 ember, akit ismerek. Az én világom a kocsmától a templomig terjed. És nem érdekel, hogy mi van ezen kívül. Nem érdekel a szomszéd falu, a szomszéd város sem, és Brüsszelig egyáltalán nem látok el. Orbán tudja, hogy ha valaki ilyen szűken megélt világban él...”
  • „A nagy és tanulatlan szavazótábort a lelke mélyén csak az izgatja, ami közvetlenül érinti a személyes vagy a család biztonságát.”

Az Alapjogokért Központ Facebook-posztjában egyúttal frappáns választ is ad a gyalázkodó kampánytanácsadónak, ezt alább szó szerint idézzük:

„Gratulálunk és köszönjük. Köszönjük valamennyi tanulatlan, őrület határán tengődő, beszűkült gondolkodású, provinciális, lábszagú, büdösleheletű, fagyit is bicskával evő, zérókólát is butykosból ivó, bőgatyás mucsai paraszt nevében a Népszavának és persze Bruck Gábornak is, hogy figyelmeztetnek minket: a felvilágosult, nyugatos SZDSZ-es értelmiség még mindig rajtunk tartja óvó, vigyázó tekintetét. De mi ebből a - bizonyára csak - értetek aggódom, nem ellenetek attitűdből nem kérünk. Mi szeretnénk ilyen bezárkózott tahók maradni, akiknek az ország az egész országot jelenti, akiknek fontos a családjuk és a saját közösségeik, és akik Brüsszel minden ellenkezésének dacára még templomba is járnak”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink