Belföld

Karácsony: Kötelező lesz a maszkviselés a BKK járatain

Karácsony Gergely közösségi oldalán videóüzenetben jelentette be pénteken délután, hogy április 27-től kezdődően a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni.

Karácsony: Kötelező lesz a maszkviselés a BKK járatain
Április 27-től kell az arcunkat eltakarva utazni a fővárosban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A főpolgármester azt is elmondta, hogy ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között - mondta el a főpolgármester videóüzenetében.

Ugyanakkor  a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni a Margitszigetre.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleménye szerint a sportolás közbeni kötelező távolságtartásról a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.

A BKK pénteki közleményében tudatja: április 18-án és 19-én módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbuszok, valamint a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése a Margitsziget lezárása miatt.

A lezárás idején a Margitszigetet is érintő járatok közlekedése 9:00 és 20:00 között az alábbiak szerint módosul:
- a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, ott csak megállás nélkül, lassítva áthalad;
- a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik;
- a 34-es és a 106-os autóbusz nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

A BKK a fővárosban utazókat arra kéri, hogy ne megszokásból közlekedjenek, útjukat  tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. 

Karácsony Gergely utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, csökkentve a tumultust a várhatóan növekvő utasszám ellenére.


 

Kapcsolódó írásaink