Belföld

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja az önkormányzati részmunkaidős foglalkoztatást

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz helyi szervezete, hogy május 1-jétől a hódmezővásárhelyi önkormányzati intézmények több száz dolgozójának munkaviszonya alakulna részmunkaidőssé, és így a bérük a felére csökkenne - tudatta a párt városi csoportja pénteken. 

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja az önkormányzati részmunkaidős foglalkoztatást
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere
Fotó: MH

A közlemény szerint Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt példa ilyen kemény megszorításra.

A Fidesz helyi szervezete szerint a járványhelyzet árát Márki-Zay Péter polgármester (Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) az amúgy is nehéz helyzetben lévő vásárhelyi családokkal fizetteti meg, miközben a város pénzét közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítésére és több száz milliós, titkos informatikai fejlesztésekre pazarolja.

A párt álláspontja szerint a polgármester cserbenhagyta a vásárhelyi munkáltatókat is, amikor lesöpörte a Fidesz helyi vállalkozások adóterheit csökkentő kezdeményezését. Úgy vélik, Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost. Hódmezővásárhely „a veszélyhelyzet első hónapjában összeomlott, a polgármester pedig most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, mert a város kasszáját kiürítette, és egyetlen forintot sem tudott hozni Vásárhelyre”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom