Belföld

Már több mint ötezer önkéntes felajánlás érkezett az összefogást segítő weboldalra

Már több mint ötezer felajánlás érkezett a segitunkegymasnak.hu oldalon keresztül: sokan önkéntes munkával és egyéb felajánlásokkal, a nagyobb cégek adományokkal segítenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta el Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője szerdán Üllőn.

Már több mint ötezer önkéntes felajánlás érkezett az összefogást segítő weboldalra
Révész Máriusz elmondta, a március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások
Fotó: MH/Ficsor Márton

Hangsúlyozta, hogy a március 21. óta működő honlapon keresztül folyamatosan és gyorsan érkeznek a felajánlások.

Révész Máriusz Üllőn az eMAG és az Extreme Digital 100 ezer maszkos tárgyi adományát vette át. Mint mondta, a szájmaszkoknak már meg is van a helyük, mert a karitatív szervezetek többször jelezték, hogy nagy szükségük lenne különböző védőfelszerelésekre. A felajánlott maszkokból 50 ezer darabot a segélyszervezetek használhatnak fel, a többi a fogyatékkal élők ellátását segítő szociális intézményekhez kerül.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője arról beszélt, hogy nemcsak saját kollégáik egészségének megóvása fontos a számukra, hanem a lakosságé is.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász elnöke elmondta, hogy ez az adomány is jól mutatja az összefogás erejét, azt, hogy nagy erők mozdulnak meg, ha szükséges.

A segitunkegymasnak.hu oldalon önkéntes felajánlásokat lehet tenni, a 1357-es adományvonalon és a 11711711-22222222 számlaszámon a karitatív szervezetek munkáját lehet segíteni pénzfelajánlással.

Kapcsolódó írásaink