Belföld

Újabb megbízást kapott a börtönviselt Czeglédy irodája Niedermüller Pétertől

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere jól tartja a börtönviselt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját; azt követően, hogy március közepén Niedermüller 29 millió forint + áfa értékben bízta meg jogi képviselet ellátására Czeglédy ügyvédi irodáját, napvilágra került egy újabb szerződés is.

Újabb megbízást kapott a börtönviselt Czeglédy irodája Niedermüller Pétertől
Niedermüller Péter, az ellenzék erzsébetvárosi polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Erről a másik, 13 335 000 forint értékű megbízásról nem sokat lehet tudni: az Origo információi szerint Niedermüller nem tájékoztatta a képviselőket döntéséről, akik így az önkormányzat weboldaláról, az Üvegzseb fülnél közzétett adatokból szereztek tudomást róla.

A hírportál úgy tudja, ezek az információk ezen a héten kerültek fel a felületre, annak ellenére, hogy a szerződés megkötésére jóval korábban került sor.

Ahogy az a lenti ábrán is kitűnik, elég szűkszavú az önkormányzat tájékoztatása. A táblázat szerint a megbízás ideje március 31-én lejárt, azonban ennél több információt nem hozott nyilvánosságra a kerület vezetése a szerződésről, és annak tartalmáról.

Mint látható, túl sok minden nem derül ki az önkormányzat tájékoztatásából
Mint látható, túl sok minden nem derül ki az önkormányzat tájékoztatásából
Fotó: erzsebetvaros.hu

A szerződést január-február környékén köthették meg, ezt azonban a város vezetése eddig elhallgatta. Annyi biztos, hogy Czeglédy irodája ismét gazdagodott Niedermüller Péter jóvoltából.

Ugyancsak Czeglédy járt jól azzal a megállapodással, amely március 18-án, egy héttel a veszélyhelyzet kihirdetését követően köttetett, s amelynek érzelmében Niedermüller 29 millió forint + áfa értékben bízta meg jogi képviselet ellátására az április 1-je és december 31-e közötti időszakra Czeglédy ügyvédi irodáját.

Úgy látszik, az erzsébetvárosi önkormányzat bizalma töretlen a börtönt is megjárt, a DK EP-listáján szereplő ügyvéd felé: rögtön az önkormányzati választás után jogi képviselet ellátására szerződtek vele. Miután találgatások kezdődtek arról, mennyi közpénz megy hozzájuk, Niedermüller hozzáférhetővé tette a dokumentumokat a kerület honlapján. Ezekből kiderült, havi 500 ezer forint + áfa átalánydíjat fizetnek a szolgáltatásaiért.

Kapcsolódó írásaink