Belföld

Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely segítsen a budapesti cégek megmentésében!

A Fidesz-KDNP arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a főváros vezetését, hogy segítsenek a budapesti cégek megmentésében a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben - közölte a kormánypártok budapesti frakcióvezetője szerdán közleményben az MTI-vel.

Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely segítsen a budapesti cégek megmentésében!
Láng Zsolt azt írta, hogy a kormány gazdaságvédő intézkedései mellett nélkülözhetetlen az önkormányzati szerepvállalás is
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Láng Zsolt azt írta, hogy a kormány gazdaságvédő intézkedései mellett nélkülözhetetlen az önkormányzati szerepvállalás is, ezért a kormánypártok azt szorgalmazzák, hogy Budapest vezetése dolgozzon ki mentőprogramot a helyiségbérlettel rendelkező vállalkozásainak is.

A főpolgármesternek azt javasolják, hogy kezdje meg a konkrét tárgyalásokat a több mint száz érintett fővárosi bérlővel, és utasítsa a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatóját, hogy az összes fővárosi tulajdonú cégre tegye kötelezővé a bérlők segítését célzó szabályokat - olvasható a közleményben.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy a meghozott intézkedések jelen formájukban nem elégségesek, minden kis-és középvállalkozóra ki kell terjeszteni azokat, nem lehetetlenülhetnek el azok a vállalkozások sem, amelyek nem közvetlenül a fővárostól, hanem annak valamelyik cégétől bérlik helyiségüket.

 Mindent meg kell tenni, minden nap dolgozni kell a járvány megfékezéséért, annak elmúltával pedig minél előbb újra kell indítani a „normális” életet, a lehető legtöbb munkahelyet és munkavállalót megmentve - fogalmazott Láng Zsolt.

Kapcsolódó írásaink