Belföld

Fidesz: Niedermüller vonja vissza Gyurcsány ügyvédjének a megbízását!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete megdöbbentőnek tartja, hogy egészségügyi járvány, veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy 29 millió forint + ÁFA díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát, aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben - írta a nagyobbik kormánypárt a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

Fidesz: Niedermüller vonja vissza Gyurcsány ügyvédjének a megbízását!
Niedermüller Péter, a baloldal VII. kerületi polrgérmestere
Fotó: Facebook

Bajkai István választókerületi elnök közlése szerint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete megdöbbentőnek tartja, hogy egészségügyi járvány, veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy 29 millió forint + ÁFA díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát, aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben.

A mostani megbízás kísértetiesen hasonló gyorsasággal köttetett, mint az első kettő kerületi szerződése – írta Bajkai István. A kormánypárti országgyűlési képviselő emlékeztetett, az első két szerződés 2019. november 5-én, néhány nappal a polgármesteri megbízólevél átvétele után már meg is született, a mostani, nagy összegű szerződés pedig 2020. március 18-án, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, polgármester saját döntési jogkörében (amikor a polgármester a sajátos helyzetből fakadóan a képviselőtestülettől és a bizottságtól függetlenül egy személyben hozhat döntést).

A VII. kerületi DK-s polgármester semmitmondóan azzal indokolta a szerződés meghosszabbítását, hogy „nem volt előre tervezhető egyeztető megbeszélés mivel kialakulatlan volt még ennek a menete”.

A Fidesz szerint felmerül a kérdés, hogy miért élveznek elsőbbséget Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvédjének szerződései más kerületi döntésekkel szemben és van-e összefüggés aközött, hogy a kormány a veszélyhelyzetre való tekintettel a pártok támogatását 50 százalékkal csökkentette?

Jut-e Gyurcsány ügyvédjének a pénzéből a Demokratikus Koalíciónak? Nem gondolja-e úgy Niedermüller Péter, hogy a kormányhoz hasonlóan először rendbe kellene tennie a kerület költségvetését annak érdekében, hogy megfeleljen a járvány elleni védekezés kiadásainak és hogy támogatni tudja a nehéz helyzetben lévő kerületi lakosokat, ahelyett, hogy pártemberek és pártmegbízottak részére adnak több tízmilliós megbízásokat. Felmerül a kérdés továbbá, hogy miért hallgat az ügyről az alpolgármestert is adó Momentum, miért vállalnak ebben is közösséget az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány pártjával – írta Bajkai István.

A Fidesz felszólította a polgármestert, hogy minden forintot az erzsébetvárosi polgárok és a kerületi védekezés céljaira használjon fel, és vonja vissza Gyurcsány ügyvédjének a megbízását.

Kapcsolódó írásaink