Belföld

Dömötör: Az elmúlt években megérte a saját utunkat járni, a jövőben is ezt tesszük

Az ellenzék korábban már megmutatta, hogy elbocsátásokkal, adósságok felhalmozásával és az ország külföldi hitelezőknek való kiárusításával képes csak kezelni egy gazdasági válságot, a jelenlegi kormány azonban a mostani válságos helyzetben is inkább a saját útját járná, ahogy tette ezt az elmúlt években is – jelentette ki Dömötör Csaba kedden a parlamentben.

Dömötör: Az elmúlt években megérte a saját utunkat járni, a jövőben is ezt tesszük
Dömötör Csaba ismét beolvasott az ellenzéknek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Dömötör Csaba furcsának nevezte, hogy az ellenzék számon kéri a kormányt a válságkezelési politikája miatt. „Azzal kapcsolatban már van tapasztalatunk, hogy Önök hogyan kezelték a válságot: elbocsátások, adósságfelhalmozás és az egész ország felkínálása tálcán az IMF számára – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kormánypárti politikus közölte, látják, hogy az IMF már most is várja a lehetőséget, ez azonban egy olyan lehetőség, amellyel a jelenlegi kormány nem szeretne élni. „Az elmúlt években ugyanis nagyon is megérte a saját utunkat járni, és mi a jövőben is ezt választjuk” - húzta alá.

Objektum doboz

Dömötör Csaba hozzátette, természetesnek tartja, hogy jelen helyzetben az ellenzéki pártok különböző javaslatokat tesznek a válságból való kilábalásra, ugyanakkor arra kérte őket, hogy amikor összehasonlításokat tesznek, akkor a jelenlegi akciótervet a saját, „tragikus válságkezelési politikájukhoz” mérjék. Látni fogják, ég és föld a különbség – jelentette ki az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Bajnai fájdalmat ígért

ĀVálságkezelés szociáldemokrata módra, avagy a közszféra két évre befagyasztott béreitől a Robin Hood-adóig terjedő brutális megszorítások tanulságos története