Belföld

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

A miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy továbbra is hatályban maradnak a kijárási korlátozások.

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást
Határozatlan ideig érvényben marad a kijárási korlátozás
Fotó: Facebook

„Meghallgattuk a polgármestereket, kikértük a rendőrök véleményét, beszéltük járványügyi szakemberekkel és a tudósok véleményét is összegyűjtöttük. Egybehangzó véleményük szerint az eddigi korlátozások értelmesek voltak és sikeresek annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését” - mondta a kormányfő, hozzátéve, ennek fényében a kijárási korlátozás időtartamát határozatlan ideig meghosszabbítják, illetve hetente mérlegelnek és döntenek az esetleges további hosszabbításról.

Döntöttek arról is, hogy egy külön jogosítványt kapnak a polgármesterek, akik hétfőn 24 óráig (a húsvét ideje alatt) a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

"A döntéseken túl volna néhány kérésem is Önökhöz: kérem, a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken és kérem Önöket, hogy fokozottan figyeljünk az idősekre. Vagyis azt kérem, hogy fogadjuk el: ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. Kérem Önöket, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra" - mondta a videóban a kormányfő.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink