Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely lépjen a Pesti úti Idősek Otthona védelmében!

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal intézkedjen a Pesti úti Idősek Otthona lakóinak védelmében. Erről Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja beszélt szerdán az intézmény előtt.

Fidesz: Karácsony Gergely lépjen a Pesti úti Idősek Otthona védelmében!
Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja sajtótájékoztatón a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthona előtt
Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Ez Budapest legnagyobb idősek otthona, amelynek a Fővárosi Önkormányzat a fenntartója. Úgy tudni, a koronavírus-járványnak már négy halálesete és legalább 63 fertőzöttje van a több mint félezer időst ellátó intézményben” - hangsúlyozta a képviselő.

Mint kifejtette, a dolgozókkal együtt több mint hétszáz ember érintett. Az intézmény teljes karantén alatt áll, a járványügyi vizsgálat jelenleg is zajlik, így - mint Pintér Gábor fogalmazott - nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma emelkedni fog.

A képviselő szerint mindez nem történhetett volna meg, ha a Pesti úti Idősek Otthona fenntartója, a Fővárosi Önkormányzat a kezdetektől fogva betartja és végrehajtja azokat az utasításokat és útmutatásokat, amelyeket a hatóságok az önkormányzatok részére kiadtak. „Úgy tudni, semmilyen intézkedés nem történt, még az utóbbi napokban sem, amikor már értesülni lehetett a fertőzöttekről. Súlyos mulasztások történtek Karácsonyék részéről, ezzel veszélyeztetik az idősek otthona lakóinak életét és az őket ellátó dolgozók egészségét” - jelentette ki Pintér Gábor.
 

Kapcsolódó írásaink