Belföld

Megérkeztek az egyetemi klinikákra is a Kínából beszerzett védőeszközök

A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízása alapján a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.

Megérkeztek az egyetemi klinikákra is a Kínából beszerzett védőeszközök
Kínából eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra (képünk illusztráció)
Fotó: Pexels

Az ITM közleményében azt írta, hogy az 57 ezer szájmaszkot, ötezer védőköpenyt, védőoverallt, védőszemüvegeket és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki kedden a klinikákra.

Kiemelték: Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. Az általuk működtetett klinikák a magyar egészségügyi ellátórendszer egyes szakmai területein egyedüli szereplői, a fekvőbeteg-szakellátás negyedéről gondoskodnak.     

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért - írták, hozzátéve, a koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmas eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben.

A távol-keleti országból eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra. A magyarországi kampusz létesítésére készülő Fudan Egyetem által felajánlott védőeszközök tegnap landoltak Budapesten. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmányok érkezése várható - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom