Belföld

„Vonja vissza a lakbéremelést a III. kerületi önkormányzat vezetése!”

A III. Kerületi Önkormányzat Fidesz frakciója már az idei költségvetés elfogadásakor is tiltakozott azon rendeletmódosítás ellen, amely a közös költség egy részét ráterhelni javasolta az önkormányzati bérlakásokban élőkre. A tiltakozásnak nem lett eredménye, a balliberális többség megszavazta a plusz terhet - írja az Óbudai Fidesz szervezet közleménye.

„Vonja vissza a lakbéremelést a III. kerületi önkormányzat vezetése!”
Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal
Fotó: Wikipédia

A módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, tőlük kívánnak beszedni éves szinten plusz 192 millió forintot ezen a jogcímen. Meggyőződésünk, hogy ez az eleve elhibázott döntés a mostani helyzetben teljesen tarthatatlanná vált. Óbudaiak tömegei veszítik el munkahelyeiket, ezért most inkább csökkenteni kéne a terheiket, nem pedig növelni - hívja fel a figyelmet Puskás Péter fideszes képviselő.

Kiemelik, hogy két hete egy több pontból álló javaslatcsomagot terjesztettünk dr. Kiss László polgármester elé, melyben többek között azt javasoltuk, hogy kerüljenek felülvizsgálatra a lakbérek, fontolják meg a szociális lakbér beszedésének esetleges felfüggesztését. A javaslatainkra érdemi válasz azóta sem érkezett.

Felszólítjuk Dr. Kiss László polgármestert és a balliberális képviselőket, hogy azonnal vonják vissza a rendeletet, és mindaddig ne történjen lakbéremelés, amíg a koronavírus járvány okozta gazdasági válság el nem múlik - írják a közleményben.

Objektum doboz

Látható, hogy az ellenzék épp azt teszi, mint 2008-ban: válság idején terheket ró a lakosságra segítségnyújtás helyett.

A történtek mellett nem tudott szó nélkül elmenni Varga Mihály pénzügyminiszter sem.

Varga Mihály a Facebookon azt írja: 

Felháborítónak tartom, hogy az óbudai önkormányzat akkor terheli meg az Óbudán lakókat, amikor épp segítségre lenne szükség. A járvány elleni védekezésben nem a költségek emelése, hanem azok csökkentése szolgálná az óbudaiak érdekét!

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink