Belföld

Kedden születhet döntés a kijárási korlátozás jövőjéről

Az operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, mert ez „közös ügyünk” a járvány lassítása érdekében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kedden születhet döntés a kijárási korlátozás jövőjéről
Müller Cecília országos tisztifőorvos
Fotó: MH/Purger Tamás

  Kiss Róbert hozzátette: a jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Elmondta, szombathoz képest vasárnap a duplájára emelkedett az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedések száma: csak vasárnap 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztették a szabályokat megszegőket, 24 helyszíni bírságot szabtak ki és 16 szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőröknek a járvány kezelése alatt több szolgálatot kell ellátniuk, egy hétfőtől hatályos kormányrendelet részletesen szabályozza a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók „szolgálatteljesítésére vonatkozó eltérő szabályokat” - közölte Kiss Róbert.

A parkolás ingyenessé tételével kapcsolatban hangsúlyozta: az intézkedéssel „nem a közterületekre hívják az embereket”, hanem meg kívánják könnyíteni a saját gépkocsi használatát ügyintézéskor.

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy továbbra is a WHO-protokoll alapján vizsgálnak. Kiss Róbert kérdésre válaszolva azt mondta, hogy kedden döntenek majd a kijárási korlátozással kapcsolatban. Természetesen az esetleges döntések során figyelembe veszik a járvány térbeli terjedését - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom