Belföld

A kormány célja a munkahelyek megtartása és újak teremtése

A kormány célja, hogy megtartsa a munkahelyeket a koronavírus-járványban, és azok helyett, amelyek megszűntek, újakat teremtsen - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormány célja a munkahelyek megtartása és újak teremtése
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A szóvivő emlékeztetett, 660 milliárd forintot különítettek el a járvány elleni védekezésre - mint például eszközök beszerzésére -, de van egy gazdaságvédelmi akcióterv is, amiről a következő napokban adnak részletes tájékoztatást a kormány tagjai.

Ez az ország történelmének legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja lesz - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Elmondta, a mostani helyzetre nem volt példa az elmúlt évtizedekben, ezért szükség van az összefogásra és a közös teherviselésre, viszont pártpolitikai szempontoknak nincs helye.

Sajnálatát fejezte ki, hogy még mindig vannak olyan pártok, amelyek a járvány elleni védekezés egyes elemeit próbálják felhasználni politikai haszonszerzésre. A kormány ezekkel az intézkedésekkel az emberélet megmentését, az egészség védelmét tartja szem előtt - hangsúlyozta.

Szentkirályi Alexandra megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját, és elmondta, a félmillió forintnyi plusz jutatást még a nyár folyamán megkapják.

Kapcsolódó írásaink

Kicsinyes az ellenzék

ĀHétértékelő. A járványt kezelni képes nemzetállamok megerősödése alapjaiban változtathatja meg a mai világrendet – mondta lapunknak Deák Dániel elemző