Belföld

„Az ellenzék nyilvánvalóvá tette, hogy nem akarnak részei lenni a megoldásnak”

Általános ellenzéki tiltakozás indult a közös teherviselés ellen. A budapesti baloldali polgármesterek, Tóth Bertalan, de még maga Gyurcsány is közös nyilatkozatok tömkelegével, személyeskedő nyilatkozatokkal, és megvalósíthatatlan pénzosztogatási javaslatokkal teszik nyilvánvalóvá, hogy valójában nem akarnak részei lenni a megoldásnak - írja hivatalos Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra reagálva, hogy a kormány kérése ellenére az ellenzéki, budapesti városvezetők nem hajlandóak beleszállni a járványügyi alapba. A politikus kiemelte, hogy a kormánypárti városvezetők nem panaszkodnak, hanem segítenek a bajban.

„Az ellenzék nyilvánvalóvá tette, hogy nem akarnak részei lenni a megoldásnak”
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: Facebook

Bajnai Gordon már odáig is elmerészkedett, hogy közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszéljen, nyilván az IMF segítségével - emeli ki a politikus.

Nem először csinálják, mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal és ezzel szembenmilyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány - írja.

Érdekes, hogy az ország kormánypárti polgármesterei - akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek - nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat. Csak a baloldali kerületek polgármesterei gondolják úgy, hogy a közös teherviselés az, amikor mindenkinek - a munkavállalóknak, a vállalkozásoknak, multiknak, bankoknak, a kormánynak, tényleg mindenkinek - kevesebb pénze lesz, akkor nekik nem - hívja fel a figyelmet Kocsis Máté.

Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok. Mondvacsinált okokból megint ellenzik a kormány intézkedéseit, ezzel is gátolják a vírus elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek. Ugyanezt tették a parlamentben is. Egyre világosabban látszik, hogy valójában nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből. Saját megerősödésüket remélik az ország legyengülésétől, de egyikben sem leszünk partnerek! - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink