Belföld

Láng Zsolt: Karácsony Gergely emberéletekkel játszik

Ameddig Karácsony Gergely egyetlen nap leforgása alatt végighaknizta a személyéhez lojális médiumokat azzal, hogy ha nem vezetheti rendeleti úton, egy személyben Budapestet, akkor emberéletek kerülhetnek veszélybe, aközben tisztán látszik, hogy saját rossz intézkedéseit sem képes korrigálni - írja lapunkhoz is eljuttatott közleményében Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Láng Zsolt: Karácsony Gergely emberéletekkel játszik
Karácsony Gergely nem képes korrigálni a rossz intézkedéseit a Fidesz szerint
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A politikus közleményében hangsúlyozza, Karácsony megható közösségi média szerepléseitől nem lesz ingyenes a parkolás Budapesten, és a korábbi utasítására hétvégi üzemrendre átállított BKV-járatok sem indulnak megfelelő sűrűséggel.

„Karácsony Gergely főpolgármester emberéletekkel játszik.”

„Követeljük, hogy a PR-célú médiaszereplések helyett megfontolt szakmai döntéseket hozzon a budapestiek érdekében! Erre kapott felhatalmazást a választáson” - zárja közleményét Láng Zsolt.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arról számolt be, hogy csütörtök reggel is centikre álltak egymással az utasok több járaton is, ez pedig felgyorsíthatja a járványt. Twitter-üzenetében közölte, felkérte Vitézy Dávidot, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatóját, hogy azonnal dolgozzon ki egy intézkedési tervet, hogy segíteni tudják a fővárost a védekezésben.

Objektum doboz

Wintermantel Zsolt korábbi újpesti polgármester, fideszes képviselő a BKK igazgatóságának haladéktalan összehívását kezdeményezte.

„A budapesti közösségi közlekedésben kialakult elfogadhatatlan, az utasok egészségét közvetlenül fenyegető veszély miatt ma ismét kezdeményeztem a BKK igazgatóságának haladéktalan összehívását” - írta Facebook-oldalán a politikus, aki egyébként szakmája szerint közlekedésmérnök és a BKK igazgatósági tagja is. Hozzátette, hogy mivel a főpolgármester gyakorolja a BKK tulajdonosi jogait és ő felel a város működéséért, így feltétlenül szükséges, hogy részt vegyen az ülésen.

„Tisztelettel kérem a Főpolgármestert: ezúttal ne panaszkodjon, ne hárítsák másra a felelősséget, ne kibúvókat keressen, ne okolja se a kormányt, se Tarlós Istvánt, se a budapestieket, hanem adjon egyenes válaszokat a jogos kérdésekre!” - szólít fel bejegyzésében a korábbi polgármester.

Wintermantel szerint Karácsony igencsak tájékozatlan a BKK helyzete kapcsán, és úgy fogalmazott, „világjárvány idején nem lehet a polgárokkal kísérletezni”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Karácsony beismerte kudarcát

ĀA tömegközlekedési eszközökön továbbra is elfogadhatatlan a zsúfoltság, a fővárosnak pedig még mindig nincs válasza a kihívásra

Karácsonyék orosz rulettet játszottak

ĀA balliberális városvezetők foggal-körömmel ragaszkodnak a veszélyhelyzet adta jogosítványaikhoz, azonban például a járatritkítással kockára tették a budapestiek egészségét