Belföld

Kovács Zoltán: Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben.

Kovács Zoltán: Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok
Kovács Zoltán
Fotó: Hegedüs Róbert

A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője azt mondta, az volt a kormány célja a koronavirus.gov.hu oldal kedden kibővített adatszolgáltatásával, hogy mindenkinek meg tudják mutatni a vírus terjedésének „valódi módját, illetve útját”, továbbá „a betegség, illetve a betegség által okozott problémák valódi jellegét”.

A statisztikákból nyilvánvaló, hogy a 65 év felettiekre, valamint a krónikus betegségben szenvedőkre a vírus komoly veszélyt jelent, ezért fontos, hogy ők még pontosabban és körültekintőbben tartsák be az elmúlt időszakban megfogalmazott kéréseket, a hatóság által előírt rendszabályokat - hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Az oldalon a vírus megyei terjedését is bemutató grafikát is használnak, és abból nyilvánvaló, hogy a vírus Magyarországon mindenhol jelen van - jelezte.

Kovács Zoltán arra kérte az embereket, hogy figyeljék a koronavirus.gov.hu oldalon megjelenő információkat.

Objektum doboz

„Nekünk az a dolgunk, hogy minden nap az Önök egészségének védelméért és a vírus terjedésének lassításáért küzdjünk” - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink