Belföld

A járványon viccelődik a jobbikos Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, miután a parlamentben nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg vasárnap a Hír TV.

A járványon viccelődik a jobbikos Jakab Péter
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az automata hívás során a párt elnöke, Jakab Péter kritizálja a kormányt és további intézkedésekre szólítja fel a koronavírus-járvány kapcsán. A világszerte már több tízezer halottat követelő járvány kapcsán Jakab azzal viccelődik, hogy ő még nem kapta el. A Jobbik emellett közleményben hamis állításokkal próbálja félrevezetni a közvéleményt. Azt írják például, „ahogy a kormány több ízben jelezte, vannak olyan szavazók, akiket az ellenzék tud jobban megszólítani”.

A telefonos akcióról több kérdést is feltettünk a párt sajtóosztályának, de nem kaptunk választ. Azt kérdeztük: milyen alapon határozták meg a felhívottak körét? Honnan tudják, kik azok a szavazók, akik jobban hisznek Önöknek, mint a kormánynak? Van ilyen adatbázisuk? Ha most Orbán Viktor együttműködését kérik, akkor miért szavazták le a parlamentben a törvényjavaslatot?

A parlamenti négyötödre nem Orbán Viktornak, hanem az országnak lett volna szüksége – fogalmazott Schiffer András az ellenzék lépéséről az ATV-ben. Az LMP alapítója azt mondta, az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány élni tudjon felelősségével, és teljes cselekvőképességgel felvértezve próbálja meg a védekezést irányítani. „Hitler egyenlő Orbán, és egyéb ilyen baromságokat lődöztek az éterbe, miközben Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy a járványügyi intézkedések tekintetében nem kétharmados, négyötödös, hanem ötötödös egyetértés legyen” – jelentette ki Schiffer.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom