Belföld

Momentumos vétó

Fekete-Győréknek nem kell óvoda Kőbányán

Ezúttal Kőbányán látott aknamunkához a Momentum Mozgalom. A párt helyi politikusai azért háborodtak fel, mert még az előző képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat átadott egy jelenleg kutyafuttatóként funkcionáló ingatlant a Budapest-Kőbányai Református Egyházközségnek, hogy azon óvodát létesítsen.

Momentumos vétó
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A választások előtt ingyen adták oda a kutyafuttató területét a református egyházközségnek – írta ki közösségi oldalára a Momentum kőbányai önkormányzati képviselője, Stemler Diána.

A politikus azon háborodott fel, hogy tavaly, jóval az őszi helyhatósági voksolásokat megelőzően az akkori képviselő-testület meggyőző többséggel – igennel szavazott Fekete-Győrék jelenlegi pártszövetségesei közül a DK-s Patay-Papp Judit és az Együtt-PM színeiben indult Bányai T. Péter is – úgy döntött, az önkormányzat térítésmentesen átad egy telket óvodaépítés céljából a református egyháznak. A tervek szerint az intézmény építését legkésőbb 2020. szeptember 30-ig meg kell kezdeni, és december 31-ig a működési engedélyt is meg kell szerezni. A momentumos képviselő egy februári kerületi tervtanácsi ülés után háborodott fel Facebook-posztjában, habár információink szerint a párt korábban nem emelt kifogást a tervezett beruházás ellen. Szerinte Kőbányán kihasználatlanság miatt egyáltalán nincs szükség az óvodára, a terület átadása előtt nem történt semmilyen egyeztetés a környékbeli lakókkal, további problémaként pedig megemlítette, hogy nem kívánják kárpótolni az állattartókat egy másik kutyafuttató létesítésével. Párttársa, Kovács Róbert ennél is tovább ment, a Kőbánya Blues nevű gyűlölködő Facebook-oldalon azt kifogásolta, hogy a református egyház ingyen kapta a területet.

A momentumos képviselők érvelése azonban több ponton sántít. Az óvodaépítés jelentős anyagi tehermentesítést jelenthet az önkormányzat számára, tekintve, hogy a református egyház lenne a fenntartó. Az pedig, hogy a kutyafuttató megszüntetése kellemetlenségeket okozna az ottlakóknak, nem állja meg a helyét, a közelben ugyanis több park is található, mindegyikben van kutyafuttató. Lapunk megkereste Stemlert, hogy az említett indokokon kívül miért ellenzik az óvodaépítést, illetve arra is kíváncsiak voltunk, miként értékelik, hogy szövetségeseik áldásukat adták a projekthez, ám nem válaszolt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom