Belföld

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról

A kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről - olvasható abban a lapunkhoz vasárnap eljuttatott közleményben, amelyet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára jegyez.

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról
Délelőtt 9 és 12 között csak a 65 évnél idősebb polgártársainkat szolgálják ki a boltok
Fotó: MH/Katona László

A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi a magyar állampolgárokat - tudatta Dömötör Csaba, hozzátéve: a kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát és a lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni.

A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak.

A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom