Belföld

Pénzadományokat vár a Katolikus Karitász

Meghosszabbították a gyűjtést a szegénységben élőkért

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett március 15–22. közötti tartósélelmiszer-gyűjtés a jelenlegi egészségügyi helyzet, a korlátozások és a szentmiséket érintő rendelkezések miatt átalakult, és főként pénzadománygyűjtés formájában folytatódik – közölte minap a Katolikus Karitász.

A civil szervezet szerint a jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek vagy nem rendelkeznek tartalékokkal, illetve megélhetési krízishelyzetbe kerülnek. Tavaly kétszáz tonna élelmiszer gyűlt össze a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-akciója során, ám idén ez a szám várhatóan jóval alacsonyabb lesz, mivel a járvány miatt a gyűjtés eddig megszokott módja lényegében ellehetetlenült.

Nyilvános szentmiséket március 22 óta nem lehet tartani, így a templomi élelmiszergyűjtés lehetősége  minimális. Csak azokban a templomokban nyílik rá lehetőség, amelyek napközben nyitva tartanak és van kijelölt helyük az élelmiszereknek. A kialakult helyzetben a segítségnyújtás legegyszerűbb módja a pénzadományozás. A lakossági felajánlásokat a Karitasz.hu online adományoldalon az online adományozás menü alatt azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon lehet eljuttatni. A gyűjtés időszakát is meghosszabbították, a nagyböjt során erre a célra fogadják az adományokat.

Kapcsolódó írásaink

Jótékonysági összefogás

ĀA visszaélések visszaszorítása érdekében közös igazolványt állít ki hazánk hat legnagyobb karitatív szervezete, az önkéntesek ezzel keresik fel a segítséget kérőket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom