Belföld

Fidesz: Az unió nem adott forrást a világjárvány elleni védekezésre

„Felszólítjuk a szocialistákat, hogy ne keltsenek hangulatot! Az Európai Unió semmilyen forrást nem bocsátott Magyarország rendelkezésére a koronavírus elleni védekezésben” - így reagált a Fidesz Ujhelyi István MSZP-s politikus nyilatkozatára, amelyben azt állította, 520 milliárd forint uniós forrás áll a kormány rendelkezésére.

Fidesz: Az unió nem adott forrást a világjárvány elleni védekezésre
Orvosok védőfelszerelésben a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 25-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A közleményben hozzáteszik, hogy a magyar kormány ellenben a központi költségvetésből eddig 245 milliárd forintot fordított a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre, ebből eszközbeszerzésekre 157 milliárd forint jutott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom