Belföld

Farkas Örs: A kormány a helyén van

A kormány a helyén van címmel osztott meg egy videós összeállítást Facebook-oldalán Farkas Örs, a a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. A szűk két perc hosszúságú kisfilm összefoglalja, milyen intézkedéseket hozott a kormány a veszélyhelyzet március 11-i bevezetése óta annak érdekében, hogy megfékezze hazánkban az új típusú koronavírus terjedését.

Farkas Örs: A kormány a helyén van
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője
Fotó: MH/Bodnár Patrícia
Objektum doboz

Ahogy azt a videó is felidézi, a veszélyhelyzet kihirdetése után Magyarország a szlovén és osztrák határon is visszaállította a határellenőrzést, az ország területére érkezőket pedig vizsgálatnak vetették alá. Később a kormány elrendelte az iskolák bezárását a járvány terjedésének lassítása érdekében.

Az Operatív Törzs munkájának segítésére felálltak a védekezésért felelős akciócsoportok, majd elkezdődött a konténerkórház építése is. Fokozatosan a települések is bekapcsolódtak a védekezésbe.

Magyarország aztán minden határát lezárta a személyi forgalom előtt, az Operatív Törzs pedig járványkórházakat jelölt ki.

Orbán Viktor a járvány okozta károk enyhítésére gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedéseket jelentett be.

A rendfenntartásban immár honvédek is segítenek a nagyvárosokban.

Külföldről folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések, orvosi maszkok, lélegeztetőgépek, emellett, folyamatos a saját eszközök gyártása is - derül ki a videóból.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom