Belföld

„Az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség”

Az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség - reagált a Fidesz Molnár Csaba (DK) és Harangozó Tamás (MSZP) nyilatkozatára.

„Az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség”
„A koronavírus-törvény elfogadása mindenképpen kell ahhoz, hogy Magyarország gyorsan és hatékonyan tudjon cselekedni”
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Sajnos az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség a magyar emberek megvédése érdekében. A lejárt intézkedések pótlására ideiglenes megoldást kellett találni, de a koronavírus-törvény elfogadása mindenképpen kell ahhoz, hogy Magyarország gyorsan és hatékonyan tudjon cselekedni a világjárvány elleni védekezésben.

Aki ezt nem látja be, az veszélyezteti a közös ügyet - írja a Fidesz-frakció közleménye.

A reakció a kormánypárt válasza arra, hogy az emberek megosztása helyett együttműködésre hívta fel a kormányt és a Fideszt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Azt kérte, fogadják el az ellenzék feltételeit, "hogy rendkívül széles hatáskört adnánk a kormánynak, de csak határidőkön belül, határidőhöz kötve", valamint tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy lehetővé váljon az Országgyűlésben elektronikus úton a távszavazás. Megjegyezte, a Fidesz európai parlamenti képviselői a nap folyamán online üléseztek és szavaztak, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is ilyen megoldással vesz részt az Európai Tanács ülésén.

Kapcsolódó írásaink