Belföld

A brit nagykövet-helyettes a vírus egyik áldozata Magyarországon

Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az koronavírus tizedik áldozata Magyarországon. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg a betegség következtében. 

A brit nagykövet-helyettes a vírus egyik áldozata Magyarországon
Steven Dick csupán 37 éves volt
Fotó: Twitter/Shaun Walker

Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette, közleményükben azt írták, „csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is".  

Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak. 

Steven Dick 2019 júniusában érkezett az országba, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de korábban Szíriában is dolgozott. 

A Guardian közép-európai tudósítója, Shaun Walker azt írta Twitterén, Steven Dick elmondta neki, hogy ugyan elkapta a koronavírust, de jól van. Egyévnyi intenzív nyelvtanulás után remekül beszélt magyarul, és nagyon örült neki, hogy Budapesten dolgozhat. Érdeklődő és segítőkész ember volt - áll a posztban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink