Belföld

Völner Pál: Most emberéletek forognak kockán

A baloldal mozgósította a Soros-kórust

A tűzzel játszik az ellenzék, veszélyes, felelőtlen és értelmetlen, amit ma tettek – mondta lapunknak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Völner Pál: Most emberéletek forognak kockán
A kormánynak már van terve a kialakult helyzetre – mondta az államtitkár
Fotó: MH/Purger Tamás

Ezzel csak azt érték el, hogy egy héttel később fogadhatjuk el a törvényt, az ország, a magyar emberek érdeke pedig az lenne, hogy minél előbb megszavazzuk – tette hozzá. A járvány harmadik szakaszához, a tömeges megbetegedések időszakához közeledünk és csak most jön a neheze. Eddig is gyors és rendkívüli intézkedések történtek az egészségügy, a rendvédelem, a honvédelem területén, a gazdaság védelmében. Az előttünk álló időszakban is erre lesz szükség. Hangsúlyozta: most emberéletekről van szó, hatályban kell tartani az eddig megszületett kormányrendeleteket, sürgős eszközbeszerzésekre van szükség, és lehet, hogy további korlátozásokat is be kell vezetni. Az államtitkár rámutatott: bár a parlamentben is el lehet fogadni az intézkedéseket, de ezek átfutása normál esetben legalább egy hét, ez pedig a jelen helyzetben súlyos késedelmet okozhat. Közölte ugyanakkor, hogy a kormánynak már van forgatókönyve a kialakult helyzetre. Bármit is tesz az ellenzék, meg fogjuk oldani, hogy a magyar emberek ne kerüljenek veszélybe és az ország működőképessége fennmaradjon – szögezte le. Völner szerint az is látszik, hogy az ellenzék külföldön megint mozgósította a Soros-kórust, elindult a hangulatkeltés, azt hazudják, itt diktatúra készül. Rámutatott arra is, hogy már csaknem két hete vezették be a veszélyhelyzetet és a kormány csak a járvánnyal kapcsolatban élt a rendkívüli felhatalmazással.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom