Belföld

Karácsony sem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot

Mint ismert, elsőként a parlamenti, ellenzéki pártok vezetői, majd baloldali közéleti szereplők jelezték: lényegét tekintve nem akarják, hogy meghosszabbítsák a veszélyhelyzetet.

Karácsony sem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot
Karácsony Gergely sem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot
Fotó: MH

„A koronavírusnak nincsen nemzetisége, se pártállása. A járvány nem kormánypárti vagy ellenzéki” - bár a főpolgármester ezzel a közhelyszerű gondolattal kezdte hétfői posztját, írásából később kiderült, nem támogatja az összefogást hirdető koronavírus-törvényt. 

Bejegyzésében arra jut, hogy támogatja, hogy a kormány meghosszabbíthassa a veszélyhelyzetet, de csak kilencven napig. „Garanciák kellenek. Kilencven napnál hosszabb időre nem szólhat a felhatalmazás” - tette hozzá. 

De ugyanakkor azt elutasítja  hogy a kabinet szigorúbban tudja büntetni, és hogy megtilthassa önkormányzati képviselő-testületek feloszlatását, az időközi választások és népszavazások megtartását.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom