Belföld

Sumákolnak a pártok a koronavírus-törvény megszavazása kapcsán

Míg az LMP egyértelműen jelezte, hogy megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását, addig az MSZP és a Jobbik kifogásokat keresve mellébeszél, a DK és a Párbeszéd pedig nem válaszol Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetőjének azon felszólítására, hogy a parlamenti pártok a jövő héten szavazzák meg a koronavírus-törvényt.

Sumákolnak a pártok a koronavírus-törvény megszavazása kapcsán
Az ellenzék nem igazán mutat hajlandóságot abban, hogy segítse a kormányt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz-frakcióhoz hasonlóan minden párt képviselői szavazzák meg jövő héten a koronavírus-törvényt, hogy Magyarország hatékonyan védekezhessen a járvány ellen - erre szólított fel Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, miután a Fidesz-frakció arra kérte az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre.

Objektum doboz

Az Origo ezt követően megkereste az ellenzéki frakciókat arra vonatkozóan, hogy hogyan fognak voksolni. A kapott válaszok alapján a következő körkép rajzolódik ki: az LMP egyértelműen amellett foglalt állást, hogy megszavazza a jogszabályt, a Jobbik viszont azt írta a portálnak: bízik benne, hogy „az ellenzéki pártok által megfogalmazott észrevételek jogosságát belátva a kormány módosítani fog az első - a demokrácia és a jogállam szempontjából erősen kifogásolható - változaton és sikerül egy konszenzusos javaslatot benyújtania”. Tehát a Jobbik egyelőre kifogásokat keres.

Az MSZP azt közölte, hogy, jelen helyzetben a veszélyhelyzetet meg kell hosszabbítani, de a benyújtott konkrét javaslattal kapcsolatban beiktatna még „néhány garanciális és praktikus módosítást”, amelyek „véglegesítésére bármikor állunk rendelkezésre”, tehát az MSZP esetében sem egyértelmű, hogy támogatni fogja a törvényt.

A Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció nem válaszolt a portál kérdésére.

Kapcsolódó írásaink

Újra megnyílt a komáromi határátkelő

ĀCsak a magyar és a szlovák állampolgárok közlekedhetnek - Élénk a forgalom a magyar humanitárius folyosón - Szijjártó: Az emberek egészségének védelme mellett fontos a gazdaság működőképességének a biztosítása is

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom