Belföld

Alapjogokért: A válságra a felelősségteljes magatartás a válasz

A konzervatív ember élete a felelősségtudatra épül. Ennek a testtartásnak különösen nagy jelentősége van akkor, amikor a hétköznapokban nagy próbatételekkel találkozunk - hallgató abban a videóban, amelyet az Alapjogokért Központ tett közzé kedden.

Alapjogokért: A válságra a felelősségteljes magatartás a válasz
Párkányi Eszter
Fotó: MH

A videóban Párkányi Eszter, az Alapjogokért munkatársa arról beszél: a hétköznapok során rengeteg szó esik az egyént megillető jogokról és a szabadságról, gondolataink legtöbbször a fogyasztás, egyéni vágyaink megvalósítása körül forognak.

„A jóléti társadalom megteremtésével a kötelesség és a felelősség egyre ritkábban kerül előtérbe. Pedig tudtunkon kívül is áthatják mindennapjainkat, amikor neveljük gyermekeinket, gondoskodunk családunkról vagy óvjuk környezetünket. A konzervatív ember élete a felelősségtudatra épül” - mutat rá Párkányi Eszter, aki szerint „ennek a testtartásnak különösen nagy jelentősége van akkor, amikor a hétköznapokban nagy próbatételekkel találkozunk, ha nemcsak az egyénnek, hanem egy nagyobb közösségnek vagy akár az egész országnak kell helyt állnia”.

„Ne essünk kétségbe, ne keltsünk feleslegesen hisztériát. Figyeljünk saját magunk, családtagjaink és környezetünk egészségére. Most nem annak van itt az ideje, hogy egyéni érdekeinket előtérbe helyezzük. Ne sodorjuk veszélybe mások egészségét. Legyünk türelmesek és együttműködők egymással” - figyelmeztet az Alapjogokért munkatársa, aki arra is rámutat: gyakoroljunk tiszteletet embertársaink iránt, segítsük a segítségre szorulókat, az időseket, az egyedülállóakat. „És talán a legfontosabb: bízzunk a szakemberek iránymutatásában, tartsuk be a hatóságok előírásait, utasításait”.

A politikai elemző arra is figyelmeztet: bár a jelenlegi helyzetből sokan próbálnak politikai hasznot húzni, most csatározásoknak, illetve a médiahergelésnek nincs helye. „A jelen helyzetre a megosztottság és a széthúzás nem megoldás. A válságra a helyes válasz az együttműködés és a felelősségteljes magatartás” - emelte ki Párkányi.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom