Belföld

A reformátusok szüneteltetnek minden egyházi alkalmat

A Magyarországi Református Egyház (MRE) elnöksége azt kéri a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy további intézkedésig szüneteltessék az istentiszteleteket és minden egyházi alkalmat - olvasható a felhívásban, amelyet az MRE kommunikációs szolgálata hétfőn juttatott el az MTI-hez.

A reformátusok szüneteltetnek minden egyházi alkalmat
A reformátusok szüneteltetnek minden egyházi alkalmat
Fotó: reformatus.hu

Az MRE elnöksége azt kéri, hogy szüneteltessenek minden egyházi alkalmat, a többi között az istentisztelet, áhítatot, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmakat, egyházi testületi üléseket és minden egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat.

Kérik továbbá, hogy a temetési szertartásokon csak a szűk család vegyen részt.

Javasolják, hogy a lelkészi hivatalban telefonügyeletet tartsanak, az egyházközségi adminisztrációt pedig online intézzék.

Hozzátették: a konferenciaközpontok ne fogadjanak gyülekezeteket, vendégeket.

Felhívják az egyháztagok figyelmét arra is, hogy a reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, vasárnap délelőtt pedig online istentiszteletet közvetítenek. Emellett otthoni könyörgések és imádságok tartását javasolják a híveknek.

Kitérnek arra is: a gyülekezetek fiataljai - akár a helyi önkormányzattal együttműködve, akár a gyülekezet szervezésében - segítsenek az idős gyülekezeti tagoknak a szükséges bevásárlásokban. A fiatal családokat pedig arra kérik, hogy segítsenek egymásnak gyermekeik megőrzésében.

Felhívják a figyelmet az egészségügyi rendelkezések betartására.

Végül arra kérik az egyház tagjait, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért és a döntéshozókért.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom