Belföld

BM: Álhír Budapest tervezett lezárása

Álhír az a közösségi médiában terjedő információ, amely szerint az operatív törzs Budapest lezárásáról döntött - írta pénteki közleményében a Belügyminisztérium (BM).

BM: Álhír Budapest tervezett lezárása
Álhír Budapest tervezett lezárása
Fotó: MH/Katona László

A főváros karanténba helyezésének kérdése nem volt napirenden az operatív törzs ülésein - hangsúlyozta a BM közleménye, amely azt is kiemeli: a rendőrség kutatja a fake news elsődleges forrását.

„Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra int, és kizárólag a hatóságok iránymutatásait kövessék, hiteles forrásból tájékozódjanak.”

Az álhír terjedéséről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszámolt Facebook-oldalán. Leírta, hogy ennek a lehetősége sem merült fel, és erről a főpolgármestert is tájékoztatta.

Objektum doboz

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs egyetlen település lezárását sem tartja indokoltnak  - jelentette ki az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom