Belföld

A magyarok többsége elítéli a pánikkeltést koronavírus-ügyben

Az elmúlt hetek egyik legmeghatározóbb témája a koronavírus-járvány terjedése. Megfigyelhető, hogy egyes sajtóorgánumok a hiteles tájékoztatás helyett indokolatlanul keltenek pánikot a koronavírussal kapcsolatban, ezért a Századvég megvizsgálta a magyar lakosság véleményét e jelenségről. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezzetek jelentős része elítéli a pánikkeltést. A kutatás emellett kitért a rémhíreket terjesztő médiumokkal szembeni kormányzati fellépés megítélésére is.

A magyarok többsége elítéli a pánikkeltést koronavírus-ügyben
A válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kellene fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumokkal szemben
Fotó: Pixabay

A kutatás alapján megállapítható, hogy a magyarok elítélik az indokolatlan pánikkeltést egyes médiumok részéről: a megkérdezettek közel háromnegyede (71 százaléka) úgy látja, bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvány kapcsán. 

Ezzel szemben csupán a 25 százalékuk gondolja úgy, hogy ez a jelenség nem jelent problémát. Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kellene fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumokkal szemben, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek.

A válaszadók közel háromnegyede gondolja úgy, hogy bizonyos híroldalak indokolatlanul pánikot keltenek
A válaszadók közel háromnegyede gondolja úgy, hogy bizonyos híroldalak indokolatlanul pánikot keltenek
Fotó: Századvég

A felmérés alapján kijelenthető, hogy koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődésre számot tartó események idején kiemelt jelentőséggel bír a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzése és a járvány kialakulásának megelőzése érdekében.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom