Belföld

Halmokban úszó szeméttől kell megtisztítani a Felső-Tiszát

Esőben, szélben is dolgoznak a gépek, a szakemberek és az önkéntesek a Felső-Tisza megtisztításán – mondta el a kormányszóvivő.

Halmokban úszó szeméttől kell megtisztítani a Felső-Tiszát
Esőben, szélben is dolgoznak a gépek, a szakemberek és az önkéntesek a Felső-Tisza megtisztításán – mondta el a kormányszóvivő
Fotó: Facebook

A Felső-Tiszánál járt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, ahol a vízügy szakembereit és önkénteseket látogatott meg, akik folyamatosan gyűjtik a folyóban úszó és az ártéren szétterített szemetet. Elmondta, hogy a kormány által elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv fontos része a folyóink megtisztítása.

Objektum doboz

A kormányszóvivő kiemelte azt is, hogy a Felső-Tiszánál február óta munkagépekkel takarítják ki a folyóban úszó hulladékot, ezen kívül a vízügy szakemberei önkéntesekkel kiegészülve az ártérről is összegyűjtik a szemetet, amelyet ezután rendszereznek és az újrahasznosítható hulladékot újrahasznosítják. 

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet és komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy megállítsa a szennyezést és vissza tudja adni a folyókat szépen, tisztán a magyar embereknek

Kapcsolódó írásaink