Belföld

Demszky kiosztotta Karácsonyt és Gyurcsányt is

Elfogadhatatlan, hogy egy ellenzéki párt a költségvetés megszavazását a saját jelöltjének elfogadásához köti – írta Facebook-posztjában Demszky Gábor. Az egykori főpolgármester azokra a hírekre reagált, amelyek szerint a Demokratikus Koalíció (DK) kilátásba helyezte: nem szavazza meg a fővárosi büdzsét, ha nem Benkő Nóra lesz a Szabad Tér Színház vezetője.

Demszky kiosztotta Karácsonyt és Gyurcsányt is
Demszky Gábor
Fotó: MH

„Ami történt az elfogadhatatlan és tanulságos precedens” - írta szerdai bejegyzésében Budapest egykori SZDSZ-es vezetője, aki szerint a fővárosnak „vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz, amely távol tartja a politikai pártokat a színházaktól”.

Demszky szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek nemet kellett volna mondania a Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének zsarolására. „Micsoda aránytévesztés egy közel kétmilliós főváros költségvetésének elfogadását egy személyi kérdéshez kötni, ez az álláspont a nyilvánosság előtt vállalhatatlan lett volna. Ilyenkor ki kell várni azt az időt, amikor már a józan ész és a formális logika szabályai érvényesíthetőek” - üzente az egykori városvezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A Demszky-éra tért vissza Budapestre

ĀLáng Zsolt: Amit Karácsony mond, egyszerűen nem igaz. Leveszik napirendről a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálását, és milliárdos kerékpárút-fejlesztéseket vonnak vissza