Belföld

Megszegte ígéretét Karácsony

Elfogadta a 2020. évi költségvetését a Főváros Közgyűlése, melyben nem szerepel az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálása.

Megszegte ígéretét Karácsony
Megszegte ígéretét Karácsony
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely személyes ígérete volt főpolgármesterré választása előtt, hogy légkondi kerüljön a budapesti M3-as metróvonalon közlekedő felújított szerelvényekre. Ezt azonban az új fővárosi vezetés végül hosszú vita után, fedezet hiányában nem emelte be az idei költségvetésbe.

Az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban - írta Facebook-posztjában Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Bejegyzésében azt írta:

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását - Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva - végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Vitézy hozzátette: az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.

Karácsony olyannyira kiborult nyáron a metrók hőmérsékletétől, hogy hőmérővel felszerelkezve merészkedett le az utasok közé tesztelni. Az balliberális városvezető gyakran hangoztatta kampányígéretét, hogy a metrókocsik klimatizálása az ő vezetése alatt mindenképp megvalósul. Ennyit a nagy őszinteségről és az ígéretek betartásáról...

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink