Belföld

„Igazságtalan és egyoldalú a gyöngyöspatai ügyben született ítélet”

A gyöngyöspatai iskolaügyről is beszéltek a képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlésben, ahol Halász János, a Fidesz frakciószóvivője, igazságtalannak, egyoldalúnak, túlzónak, rombolónak és felelőtlennek nevezte az ügyben született bírósági ítéletet.

„Igazságtalan és egyoldalú a gyöngyöspatai ügyben született ítélet”
„Igazságtalan és egyoldalú a gyöngyöspatai ügyben született ítélet”
Fotó: MH

A képviselő szerint a döntés nem békét és megnyugvást, hanem feszültséget okoz a településen, majd úgy fogalmazott, hogy az ügy éppen akkor pattant ki, „amikor a cigány családok elindultak az életmódváltás útján, segély helyett munkából élnek, és igyekeznek rendesen nevelni gyermekeiket”. Félő, hogy az ígéretes folyamatot ez a bírói ítélet derékba fogja vágni, és szembefordítja egymással a gyöngyöspataiakat - tette hozzá.

Halász János továbbá azt is kiemelte, hogy a bírósági eljárást kezdeményező szervezetet Soros György pénzeli, ami így szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat, ehhez pedig a baloldali pártokat is dróton rángatja.

A Fidesz-frakció bízik abban, hogy a Kúria áprilisban érdemben bírálja majd el a tankerület és az önkormányzat indítványait - tette hozzá.

Rétvári Bence államtitkár reagált a Fidesz frakciószóvivőjének felszólalására, és megerősítette, hogy az ügyben érintett alapítványt Soros György szervezetének tartják. Ezen felül pedig emlékeztetett arra, hogy az ügyben nemzeti konzultáció indult, ami fontos, mert az érintett szervezet külföldi fórumok elé akarja citálni a magyar kormányt, amelyet rasszistának, idegengyűlölőnek bélyegez.

Kapcsolódó írásaink